Voor alle leden van onze sc. Roswinkel.
"Het Coronavirus
Zie voor protocol: Trainers, Ouders en Leden: startpagina !!
Het kabinet heeft deze week enkele regels versoepeld ten aanzien van het voetballen voor jeugdspelers tot en met 12 jaar en voor jeugdspelers van 13 tot en met 18 jaar.
In principe is aangegeven, dat de jeugd tot en met 12 jaar weer buiten met elkaar mag trainen bij de club zonder dat daarbij 1,5 meter afstand moet worden gehouden.
De jeugd van 13 jaar tot en met 18 jaar mag ook buiten trainen met elkaar maar moet de afstand van 1,5 meter in acht houden.
Wedstrijden zijn niet toegestaan.
Natuurlijk wil het bestuur ook niets liever dan dat we al onze leden weer kunnen laten voetballen bij onze vereniging. We zijn er mee bezig om te kijken hoe we dat zo spoedig mogelijk kunnen verwezenlijken.
Er zijn een aantal regels en voorwaarden van toepassing waar de jeugd zich aan moet houden.
Wij zijn als bestuur verantwoordelijk voor de juiste toepassing van die regels en er voor te zorgen dat iedereen zich ook aan die regels gaat houden.

Samengevat:
Trainen voor de jeugd mag vanaf 29 april.
Wedstrijden zijn niet toegestaan.
Spelers tot en met 12 jaar hoeven de 1.5 meter afstand niet in acht te houden.
Spelers van 13 jaar tot en met 18 jaar moeten wel de 1.5 meter afstand in acht houden.
Kleedkamers en kantine blijven gesloten. Omkleden voor en na de training en douchen na de training kan dus niet bij sc Roswinkel.
Ouders mogen niet aanwezig zijn bij de training. Bij het brengen en halen van de kinderen moeten de ouders wel de 1.5 meter afstand in acht houden.
De gemeente Emmen is aan zet om samen met de KNVB te komen met een protocol over hoe één en ander in de praktijk uitgewerkt moet worden.
 (Zo geldt er bijvoorbeeld op dit moment nog een noodverordening van 26 maart waarin aangegeven is dat sportgelegenheden gesloten moeten zijn)

Conclusie:
Het bestuur wil proberen om de jeugd tot en met 12 jaar en de jeugd van 13 tot en met 18 jaar gelegenheid te geven om te kunnen trainen. Streefdatum is daarbij de week van 4 mei.
Er zullen aanvullende maatregelen nodig zijn om alles op een veilige en verantwoorde manier te laten verlopen. Wij zijn daarbij ook afhankelijk van de gemeente Emmen en de KNVB.
Veiligheid en gezondheid moet bij het opstarten gewaarborgd zijn voor de spelers, de ouders en onze medewerkers.
Zodra er iets naders bekend is over het protocol en de exacte datum waarop we weer beginnen laten we iedereen dat weten.
Blijf gezond en we hopen elkaar snel te zien op ons sportpark.
Het bestuur.