Verslagen en foto's Roswinkel 1

Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen                                             Sc Roswinkel stuurt JVV met nederlaag terug naar huis.

In de zondag 5e klasse E wint sc. Roswinkel thuis van JVV en handhaaft de 5e plaats op de ranglijst.
Het programmaboekje van sc. Roswinkel vermeldde dat hopelijk de punten in eigen huis zouden kunnen worden gehouden.
Dat lukte op overtuigende wijze. In ieder geval afgemeten aan het aantal kansen dat de thuisclub zich wist te scheppen. De eindstand van 3-1 geeft een vertekend beeld van de krachtsverhoudingen ten opzichte van het aantal uitgespeelde kansen. Uiteraard kregen ook de bezoekers enkele mogelijkheden om tot scoren te komen.
Vooraf leken de bezoekers uit Jipsingboertange al een moeilijke opdracht te hebben vanwege het ontbreken van 2 spelbepalende spelers. Daarbij kwam dan ook nog het uitvallen van Roy Veen na een minuut of 8. Hij kwam in botsing met de doelman van sc. Roswinkel, Ricardo Prins, nadat hij bij een poging de bal te spelen doorgleed en tegen de doelman botste. Ricardo Prins kon de wedstrijd voortzetten maar ondervond de gehele wedstrijd ook wel degelijk hinder van de botsing.
Ook sc. Roswinkel miste een aantal spelers. Zo is Ton Hoiting al enige tijd geblesseerd evenals de voor langere tijd uitgeschakelde Roy van der Sluis. Al in de 1e helft bleek ook dat Kevin Platje te geblesseerd was om de wedstrijd uit te kunnen spelen. Daarnaast was ook Christiaan Soppe niet aanwezig deze zondag.
De 1e kans van de wedstrijd was voor Jens Katuin van sc. Roswinkel. Hij werd op rechts vrij gespeeld en kwam oog in oog te staan met de doelman van JVV, Jaron Dam. Omdat Jens wat aan de zijkant van de goal de bal kreeg aangespeeld was het geen eenvoudig te benutten kans. Zijn inzet kon door de keeper van JVV met zijn linkervoet tot corner worden verwerkt.
In de 15e minuut was het wel raak voor sc. Roswinkel. Na een goed opgezette aanval waarbij Dylan Bulle en Jens Katuin waren betrokken, kon deze laatste vanaf de zijkant een prima voorzet geven op Jeroen de Roo die zich in het strafschopgebied van JVV had vrij gelopen. Op het afwerken van Jeroen was niets aan te merken en de keeper van JVV was kansloos.
Ook JVV kreeg in minuut 20 een kans op de zestien meter lijn van sc. Roswinkel na slordig uitverdedigen.
Nick Stalknecht miste echter het doel.
Kort daarop moest Ricardo Prins nog handelend optreden bij een vrije bal van JVV. Deze 2 kansen waren een voorbode van de gelijkmaker. De linker verdediging van sc. Roswinkel werd omspeeld en er kon een voorzet worden afgeleverd door de spits van JVV. Ricardo Prins probeerde de bal weg te schieten maar hij miste waardoor de bal voor de voeten belandde van de linkerspits die eenvoudig kon intikken. Hierbij werd duidelijk dat ook Ricardo Prins nog veel hinder ondervond van de botsing in de 8e minuut.
in de 30 minuut werd Jens Katuin in de diepte aangespeeld met een op maat geplaatste bal. Via de keeper en een verdediger van JVV resteerde slechts een corner voor de thuisclub.
Daarna werd Kevin Platje gewisseld, omdat hij teveel hinder ondervond van een slepende blessure. Rick Haan ging rechts op het middenveld spelen en Jeffrey van der Veer werd linkerverdediger. Dat betekende het einde van het gevaar dat af en toe van rechts kwam van JVV. Jeffrey vulde zijn taak, als verdediger op links, prima in.
Ook speelde Jeffrey, de spits van sc. Roswinkel, Jens Katuin nog prima aan met een diepe bal. Opnieuw stond Jens oog in oog met de keeper van JVV. Helaas voor sc. Roswinkel schoof Jens de bal naast de goal.
Het laatste kwartier van de 1e helft was sc. Roswinkel, zeker combinerend, al duidelijk de bovenliggende partij maar een 2e goal bleef lang uit.
Kort voor rust kon toch Stefan Arends de score naar 2-1 tillen. Hij deed dit met een kopbal uit een goeie corner van Jeroen de Roo.
In de 2e helft werd Jeroen de Roo gewisseld en kwam Pascal Prins binnen de lijnen.
Na een minuut of 15 brak de rechterverdediger Willem Pagters, die overigens 95% van zijn duels won, namens sc Roswinkel door op rechts. Hij leverde een goeie voorzet af die Jens Katuin opnieuw in staat stelde te scoren. Jens schatte de voorzet net niet goed genoeg in waardoor hij de bal iets achter zich kreeg. Zijn inzet verdween over en naast de goal van JVV.
Kort daarop kreeg Pascal Prins een vrije schietkans na slecht uitverdedigen van JVV. Zijn doelpoging verdween echter naast het doel. 2 minuten later wordt opnieuw Jens Katuin vrijgespeeld op de zestienmeterlijn van JVV. Hij schiet echter tegen de snel uit zijn doel gekomen keeper van JVV, Aron Dam, op.
Vooral in deze fase is sc Roswinkel veel sterker dan JVV. De opbouw van achteruit richting de middenvelders Stefan Arends en Dylan Bulle, veelal via Tim Kleinenberg, is goed verzorgd. Mede door het goed doorschuiven van Casper van der Veer die als extra middenvelder zorgt voor een overtal situatie van sc. Roswinkel kan de thuisploeg steeds de vrije man vinden en door combineren naar de spitsen.
Rond de 30e minuut wordt op die manier Dylan Bulle in de zestien meter van JVV in goede scoringspositie gebracht. Hij legt de bal echter af op Jens Katuin die, overigens ook geheel vrijstaand, opnieuw niet tot scoren komt.
Toch scoort sc. Roswinkel uiteindelijk toch uit een van de vele kansen. Pascal Prins zet prima door op links en speelt zijn man uit, geeft daarna een voorzet op Jens Katuin en nu scoort Jens wel. Dat betekent de 3-1.
Er zijn voor JVV nog twee kansen te vermelden. Uit een toegekende vrije bal wordt de bal een half metertje naast het doel geplaatst en nadat op rechts de rechterspits wordt vrijgespeeld moet Ricardo Prins nog één keer handelend optreden.

Al met al een zeer verdiende overwinning van de thuisclub waarbij de combinaties veel vlotter werden opgezet, de pass naar voren sneller en nauwkeuriger kwam en de ontstane ruimtes beter werden benut dan de vorige competitiewedstrijd.