Verslagen en foto's Roswinkel 1

Afbeelding invoegen

SC Roswinkel verzuimt te winnen van Buinerveen.

In de wedstrijd sc. Roswinkel tegen Buinerveen stond er bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter dezelfde stand op het scorebord als bij aanvang van de wedstrijd: 0-0.
Het was geen beste wedstrijd met, net als vorige week redelijk veel wind en een moeilijk bespeelbaar veld. De thuisclub begon deze middag met Casper van der Veer als centrale verdediger waardoor Tim Kleinenberg een linie kon opschuiven naar links op het middenveld.
Opzet was om via Tim wat meer aanvallende druk te creëren en via hem de spits Jeroen de Roo te bereiken of de opkomende middenvelders Dylan Bulle en Aaldert van Eck in goede uitgangspositie te krijgen voor de voortzetting.
Dat lukte zeker in de 1e helft maar een enkele keer. Vooral omdat het meestal iets te lang duurde om de situatie en ruimte te benutten, ook al omdat er iets te onnauwkeurig werd gespeeld door de thuisclub.
Buinerveen speelde de 1e helft goed mee en kon wel enkele counters plaatsen en daarmee ook kansen scheppen op een doelpunt. Bij één van die uitvallen moest Tim Kleinenberg aan de noodrem trekken wat hem terecht een gele kaart opleverde. Daar was iedereen het wel over eens.
Na zo’n 20 minuten voetballen wisselden Tim Kleinenberg en Rick Haan kortstondig van positie waarbij Rick op links ging spelen.
De doelman van sc. Roswinkel kreeg in minuut 18 een vrije bal tegen omdat hij de zes seconden regel zou hebben overtreden. In tegenstelling tot wat enkele spelers denken is het zo dat d
eze regel nog steeds bestaat, alleen is het niet meer één van de 'hoofdregels'. Een scheids bepaalt zelf of hij de wedstrijd dus heel strak wil houden en dus meteen fluit. Of hij geeft een signaal aan de keeper dat hij moet opschieten en de bal moet spelen. De toegekende vrije bal wordt door Ricardo prima uit de hoek getikt en tot corner verwerkt.
Kort daarop zet sc. Roswinkel wel een prima aanval op waarbij Tim aangespeld wordt op links en hij de bal terug legt op de mee aangesloten Aaldert van Eck. Diens schot wordt door de centrale verdediger van Buinerveen geblokt. De bal komt voor de voeten van Dylan Bulle die vanaf een meter of 18 de bal net over de kruising schiet.
Uit een van de aanvallen van Buinerveen ontstond een kans en kwam de spits van de bezoekers één op één te staan met de doelman van sc. Roswinkel, Ricardo Prins. Ricardo kwam als winnaar uit dit duel tevoorschijn. De laatste 10 minuten van de 1e helft ontstonden nog enkele kansen voor sc. Roswinkel. Een vrije bal van Stefan Arends op links zorgde voor de nodige onrust achterin bij Buinerveen maar de thuisclub wist niet te profiteren.
De laatste kans van de 1e helft was voor Tim Kleinenberg die, na een afgemeten voorzet van Dylan Bulle, via een volley probeerde te scoren. De bal verdween echter in het zijnet.
In de 2e helft werd sc. Roswinkel optisch de betere ploeg. Buinerveen bediende zich teveel van de diepe bal, die gedragen door de wind in bijna alle gevallen te diep werd gespeeld.
Vooral in de beginfase van de 2e helft was het spel overigens rommelig van beide teams.
Na een vrije bal voor Buinerveen kopte een van de spitsen in redelijke scoringspositie over het doel van sc. Roswinkel.                        Sc. Roswinkel ging meer en meer drukken om een goal te forceren.
In deze fase hadden een aantal spelers van de thuisclub nogal wat aan te merken op de leiding. Of dat nu terecht was of niet het leverde een aantal gele kaarten op vanwege het protesteren en maken van opmerkingen. Resultaat was dat het ritme uit het spel werd gehaald en het geheel nog rommeliger werd. In de 25minuut neemt Stefan Arends een vrije trap waarna Tim Kleinenberg koppend kan scoren. De Scheidsrechter had echter een overtreding geconstateerd en het bleef dus 0-0.
Na opnieuw een goede combinatie komt Rick Haan op rechts in scoringspositie. Hij raakt de bal teveel met de buitenkant van zijn schoen waardoor de bal ver naast het doel van Buinerveen terecht komt.
In de 30e minuut krijgt Tim Kleinenberg nog een goede kopkans na weer een voorzet van de zijkant, deze keer staat de keeper van Buinerveen met een goede redding een goal in de weg.
Pascal Prins komt in deze fase in het veld voor Rick Haan. Kort daarop wordt Bjorn Helder gewisseld voor Jeffrey van der Veer en Kevin Platje voor Christiaan Soppe.
Het laatste wapenfeit is een vrije trap van Aaldert van Eck die ook goed wordt gestopt door de doelman van Buinerveen.