Verslagen en foto's Roswinkel 1

                                    SC Roswinkel neemt terecht 3 punten mee uit Zandpol.

In de 1ecompetitiewedstrijd van 2020 van de 5e klasse E zondag wint sc. Roswinkel met 2-0 uit bij Zandpol.
Vooraf moest de trainer van sc. Roswinkel, Cor Lubach samen met de technische staf een lastige puzzel oplossen. ( Ook leider Eric Moorman was gelukkig weer aanwezig na een operatie in het ziekenhuis eind december.)
Immers naast de al langere tijd ontbrekende spelers vanwege blessures en de vandaag afwezigen Kevin Platje en Christiaan Soppe, waren ook Tim Kleinenberg en Roy van der Sluis niet aanwezig. De laatste 2 ook vanwege blessures.
Ton Hoiting was wel weer inzetbaar, echter nog niet voor een hele wedstrijd. Gelukkig keerde vlak voor de winterstop ook Bjorn Helder weer terug op het oude nest. Ook hij was vandaag inzetbaar en kon, ondanks een trainingsachterstand, de gehele wedstrijd uitspelen.
Als centrale verdedigers werden opgesteld Casper van der Veer en Bjorn Helder. Aan de zijkant op links Jeffrey van der Veer en op rechts Willem Pagters. Het middenveld bestond uit Stefan Arends, Dylan Bulle, Aaldert van Eck en Rick Haan.
Voorin waren de 2 spitsen Jeroen de Roo en Jens Katuin. De wisselspelers waren Ton Hoiting en Pascal Prins.
Vanaf minuut 1 was er sprake van een beter voetballend en zeer strijdvaardig sc Roswinkel, veel balbezit op de helft van Zandpol uitmondende in enkele zeer doelrijpe kansen was het resultaat van het balbezit.
Een poging van Stefan Arends, in de 15 e minuut, vanaf een meter of 18 van het doel van Zandpol bereikte het doel niet. De bal verdween hoog over het doel.
Na een prima individuele actie van Jens Katuin kwam hij op 10 meter voor het doel oog in oog te staan met de keeper van Zandpol. Jens schoof de bal echter met buitenkant rechts net naast het doel.
Na opnieuw een aanval van sc Roswinkel kon Jeroen de Roo een prima voorzet afleveren op Stefan Arends. Stefan zag zich geen kans om vanaf een meter of tien dit buitenkansje te benutten.
Zo rond de 25e minuut ontstond dan toch de 1-0 voor sc Roswinkel.
Opnieuw een aanval over rechts waarbij Willem Pagters na goed doorzetten de bal voor de goal van Zandpol kon brengen. Er ontstond een scrimmage voor de neus van de doelman van Zandpol. Jens Katuin was hierbij het scherpst en kon de bal ongehinderd achter de sluitpost van Zandpol schuiven.
Een dik verdiende voorsprong op dat moment.
Het middenveld van sc. Roswinkel was de baas op het veld met een prima controlerende rol voor Stefan Arends. Met name hij zorgde ervoor dat de bal richting Stefan Knuppe heel vaak werd onderschept. Mocht Stefan Knuppe al eens worden bereikt waren daar de verdedigers van sc. Roswinkel op hun post. Bjorn Helder speelde een belangrijke rol met zijn duels die hij bijna allemaal won zowel aan de grond als ook door de lucht.
Aanvallende impulsen kwamen in die periode vooral van Aaldert van Eck en Dylan Bulle die keer op keer de spitsen van sc Roswinkel konden vinden na goed combinatiespel.
In de 35e minuut moest Willem Pagters het veld verlaten met een vleeswond. In een duel om de bal werd hij op zijn been geraakt door de noppen van de voetbalschoenen van een speler van Zandpol.
Pascal Prins werd ingebracht als 2e spits, Jens Katuin zakte naar het middenveld en Rick Haan werd rechter vleugelverdediger.
Deze omzettingen brachten sc. Roswinkel tijdelijk uit het ritme. Veel kansen voor Zandpol leverde dit ook weer niet op. Nog wel een geweldige kans voor Pascal Prins die een prima actie van Jens Katuin niet op juiste waarde wist te schatten. Jens speelde Pascal op 5 meter voor de goal helemaal vrijstaand voor de keeper. De bal werd op ongeveer 1 meter hoogte aangespeeld wat het afronden natuurlijk ook niet gemakkelijker maakte.
Als laatste wapenfeit was er nog een vrije bal van Zandpol. De bal werd hoog voorgegeven en het was de 1e en enige keer dat Stefan Knuppe zijn kopduel won van Bjorn Helder. Het werd een goed geplaatste kopbal op het doel van Ricardo Prins. Een prima reactie van Ricardo voorkwam de gelijkmaker van Zandpol. En hoewel Ricardo Prins niet veel te doen kreeg deze middag was hij bij die 2 of 3 keer dat hij in actie moest komen scherp.
De 2e helft werd het beeld nauwelijks anders. Al in de 1etien minuten van de 2e helft kreeg Jens Katuin, na opnieuw goed combinerend spel van de bezoekers, een paar uitgelezen kansen om te scoren.
In de 20e minuut van de 2e helft is het Jens Katuin die Jeroen de Roo op 10 meter van het doel van Zandpol helemaal in vrije positie aanspeelt. Jeroen schiet echter de bal naast het doel.
Kort daarop volgt een 1-2 combinatie van Aaldert van Eck met Jens Katuin waarna Jens vanaf een meter of 10 op het doel kan afwerken. Hij kiest er echter voor om de bal af te geven op Jeroen de Roo. De pass komt niet aan en zo gaat er weer een kans voor sc, Roswinkel verloren.
Met nog zo’n 15 minuten op de klok wordt Ton Hoiting ingebracht door Cor Lubach.
De moegestreden Jens Katuin wordt gewisseld.
Ton gaat rechter verdediger spelen. Rick Haan verkast hierdoor weer naar het rechter middenveld.
In deze fase wordt het spel wat rommeliger. Zandpol probeert nog steeds met diepe ballen Stefan Knuppe te bereiken. In bijna alle gevallen wordt die bal of anders de afvallende bal een prooi voor de verdedigers van sc. Roswinkel. Stefan Knuppe ziet 1 keer kans om het doel van Ricardo Prins onder vuur te nemen vanaf zo’n meter of 20. Zijn schuiver in de rechterhoek wordt vakkundig door Ricardo Prins gestopt.
In de laatste 10 minuten is er nog een goeie combinatie tussen Dylan Bulle en Jeroen de Roo waarbij Dylan Bulle in het strafschopgebied van Zandpol komt. Hij wordt ten val gebracht maar de scheidsrechter ziet hierin geen overtreding van de verdediger.
Aan een gelijkmaker komt Zandpol niet, sterker nog sc. Roswinkel scoort in de laatste minuut de 0-2. Jeroen de Roo wordt op rechts weer eens helemaal vrij gespeeld en hij kan de bal terugleggen op de zestien meter lijn aan de opgekomen Rick Haan. Met een droge schuiver in de hoek zorgt Rick hiermee voor de eindstand 0-2.
Al met al een zeer verdiende overwinning van sc. Roswinkel hoewel uit de vele kansen wel wat meer gescoord had mogen worden.