Verslagen en foto's Roswinkel 1

Wedstrijdverslag JVV- Sc Roswinkel van zondag 04.10.20
Op het sportpark van JVV mochten deze zondag geen toeschouwers het terrein op. Bij de ingang werden bezoekers door officials van JVV dan ook vriendelijk verzocht te vertrekken.
Dit geheel in overeenstemming met de coronamaatregelen.
Eventueel konden belangstellenden vanaf de straat of tussen de bebossing de wedstrijd  volgen. Zolang het maar niet op het sportpark was.
Sc Roswinkel was deze middag duidelijk de sterkere ploeg en het meest aanvallend. JVV probeerde met veel mensen achter de bal zo weinig mogelijk weg te geven en het veld klein te houden.
Desondanks ontstonden er toch een behoorlijk aantal kansen voor de bezoekers. Het resulteerde in minuut 15 tot de 0-1. Een voorzet van Rowan Meijering vanaf rechts werd keurig koppend afgerond door Lars Stap.
Wel had enkele minuten eerder Henk Wortelboer van JVV een mogelijkheid om tot scoren te komen. Zijn schot ging echter ruim voorlangs het doel van Ricardo Prins.
Met name in de 1e helft bleven spelers van de bezoekers wachten op de diep gespeelde ballen van achter uit zodat van enige verrassing in het aanvalsspel meestal geen sprake was.
Uiteraard ontstonden wel kansen, zoals voor Rowan en Dylon Meijering en Lars Stap, om de score verder uit te breiden. Maar het lukte ze niet in de 1ehelft.
Ook JVV kreeg via Roy Veen nog een goede scoringskans nadat een door JVV diep gespeelde bal door het centrum van de verdediging van Sc Roswinkel voor zijn voeten belandde. Op zo’n meter of 8 voor het doel van Ricardo Prins miste hij echter.
In de laatste fase van de 1e helft kreeg SC Roswinkel nog 4 corners op rij. Dat leverde echter geen kansen meer op.
In de 2e helft ontstonden voor sc. Roswinkel direct na de hervatting weer 2 kansjes voor Rowan Meijering en Niels Neef. Roswinkel voetbalde en combineerde in de 2e helft beter en zocht minder snel naar de diepe bal om tot kansen te komen. Voetballend ontstonden er nu meer kansen dan in de 1e helft. De bezoekers waren duidelijk geduldiger in het zoeken naar de goede oplossingen. Dat JVV in minuut 10 verder moest met 10 man na een rode kaart voor aanvaller Roy Brons hielp de thuisclub ook niet echt.
In minuut 20 was het een pass van Stefan Arends die door Bart Huizingh op karakteristieke wijze werd ingekopt. Dat betekende de 0-2.
Kort daarop wordt Rowan Meijering vrij gespeeld op de 16 meterlijn en hij plaatst de bal keurig over de grond in de lange hoek. Dat was de 0-3.  Rowan Meijering wordt na slecht uitverdedigen van JVV in staat gesteld om de 0-4 binnen te tikken.
Het verzet van JVV is dan wel gebroken.
Stefan Arens pikt ook nog zijn goaltje mee door een voorzet van rechts goed in te schatten en de 0-5 te laten noteren.
Het slotakkoord is voor Aaldert van Eck die vanaf zo’n meter of 12 de bal keurig in de verre hoek deponeert en de eindstand bepaalt op 0-6.
In de 2e helft wordt bij sc. Roswinkel Lars Stap gewisseld voor Kasper van der Veer, en Rick
Haan voor Willem Pagters. Aan het wedstrijdbeeld wijzigt echter nauwelijks iets.