S.C. ROSWINKEL JO-15 KAMPIOEN.

Zaterdag 10 december was het zover , sc Roswinkel JO15 kon ongeslagen kampioen worden.

Dan moest er wel gewonnen worden van BBC. Voor aanvang van de wedstrijd had Roswinkel even veel punten dan nummer 2 Ter-Apel, enige opdracht voor vandaag was om een goed pot te voetballen en ongeslagen kampioen te worden. Zou men verliezen met minder dan 24-0 zou sc Roswinkel op doelsaldo ook nog kampioen worden en anders werd het Ter-Apel.

Maar dat was niet de bedoeling , de competitie moest op gepaste wijze worden afgerond.

Dat goed voetballen is niet geworden  wel werd er gewonnen. In de eerste helft gingen er meerdere goede kansen niet tussen de latten wel er tegen aan en er naast.

Maurice wist ca 10 minuten voor rust met een goed schot de keeper van BBC te verslaan. De keeper die tot die tijd al veel goede reddingen had gedaan.

In de rust werd gepoogd om de ploeg wat scherper te zetten. Maar helaas werd er in de tweede helft net zo gespeeld dan in de eerste helft.

Wel komen we door een mooi goal van Pascal op 2-0. Na de 2 nul begonnen we slordig te spelen en kwam BBC met hun eerste echte kans op 2-1 en niet snel daarna konden de gasten zelfs op 2-2 komen ,maar onze keeper Thijs redde. Vlak na deze hachelijke situatie maakt onze spits Leon de 3-1 waarmee de wedstrijd beslist werd.

Gezien de kansen had de score hoger moeten zijn maar de titel is binnen en daar ging het deze dag om.

Kampioen word je alleen wanneer je ook je mindere wedstrijden wint en dat was vandaag het geval.

Na de wedstrijd werden de spelers gehuldigd door bestuur en activiteiten commissie. Ze kregen allemaal een kampioenshirt en een beker.

Daarna op de kar door Roswinkel en een deel Emmer-compascuum om vervolgens in de kantine nog even door te feesten.

Proficiat Jongens en Meiden van sc Roswinkel JO-15

Een foto van de feestvierende spelers zie je onder de rubriek "Elftalfoto".

Met vriendelijke groeten,

Alex Bos